Ferihegyi bőröndlopások: odacsap a minisztérium

Soron kívüli ellenőrzést rendeltek el, elveszik az engedélyt attól, aki nem tudja biztosítani, hogy az utasok sértetlenül kapják meg csomagjaikat.
Kapcsolódó cikkek

Soron kívüli hatósági ellenőrzést rendelt el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a ferihegyi repülőtéren működő földi kiszolgálóknál azután, hogy a hírek szerint néhány hete több utast is megloptak. Mint arról beszámoltunk, a Budapest Airport a hírekre reagálva azt közölte, hogy a poggyászlopások nagyon ritkák, de egy esetet sem tartanak elfogadhatónak.

A minisztérium közölte: az elrendelt ellenőrzés kiterjed az alvállalkozókra és arra is, hogy a Budapest Airport Zrt. milyen biztonsági intézkedéseket tesz annak érdekében, hogy megakadályozza a bűncselekmények elkövetését. Hozzátették: a vizsgálat eredménye tavasz elején várható, és attól függően

a légiközlekedési hatóság korlátozni fogja minden olyan szervezet engedélyét, amely nem képes biztosítani, hogy a Budapestre érkező vagy onnan induló utasok a poggyászaikat sértetlenül és bontatlanul kapják meg.