Belföld

Felfüggesztett börtönt kapnak a szülők, akiknek három gyerekük fulladt vízbe

24.hu
24.hu

2018. 02. 05. 17:45

Egy víztározóba fulladt egy házaspár három gyerek, mert félreértették egymást, hogy ki figyel épp rájuk.
Korábban a témában:

Tárgyalásról lemondásos eljárás keretében jogerősen 1 év 8 hónap felfüggesztett fogházra ítélte az Egri Törvényszék azt a nagyfügedi apát és anyát, aki a bíróság szerint felelős három gyermeke vízbe fulladásáért.

A törvényszék sajtóosztálya hétfőn közölte, hogy az ítélet végrehajtását mindkét vádlott esetében 4 év próbaidőre függesztették fel, és előzetes mentesítésben is részesítették őket. A döntést az ügyész, a vádlottak és védőik tudomásul vették, így jogerőre emelkedett.

Mivel a háromrendbeli, gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt bíróság elé állított élettársak beismerő vallomást tettek, a vádemelés előtt az ügyész, a védők és védenceik megállapodtak egymással, a bíróság tárgyalásról lemondásos eljárást alkalmazott.

Félreértésből tragédia

A közlemény felidézi, a vádlottak Nagyfügeden nevelték ötéves, hároméves és kétéves, valamint néhány hónapos gyermeküket. A tavaly április 2-i tragédia előtt a férfi autóval úgy indult el otthonról, hogy előtte nem győződött meg arról, élettársa megértette távozási szándékát és a gyerekek felügyeletét átvette.

A nő nem tudta, hogy az udvaron lévő három gyerek felügyelete egyedül rá marad, ezért bement a házba, hogy ellássa a legkisebbet, és csak negyedóra múlva kereste a nagyobbakat. Mivel nem találta őket, telefonált élettársának, aki azonnal hazatért és közösen kutattak eltűnt gyerekeik után.

Később kiderült, hogy a felügyelet nélkül maradt kicsik az ingatlant határoló, nyitva hagyott vadhálón keresztül a szomszédos mezőgazdasági telephelyre mentek, beleestek az elkerítetlen tűzivíz-tározóba és megfulladtak. (MTI)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.