Belföld

A Ripost „leleplezte”, hogy kicsoda Gyurcsány anyósa

Címlapon hozta a kormánypárti bulvárlap, a Ripost a bombasztorit: Gyurcsány Ferenc stróman! A „cikk” állítása annyi, hogy a volt miniszterelnök Apró Piroska veje, ezt a teljesen nyilvános tényt közlik újdonságként.

Már egy címlapi képaláírással jelzik, hogy agyzsibbasztó katyvaszt sikerült összehozni:

Ha ezt Kádár látná…

– írták a volt főtitkár röhögő arca alá.

A Ripostban megjelent írás illik abba a vonalba, amit most kormányoldalon elkezdtek erőltetni. Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője a napokban kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárást Gyurcsány ellen. Úgyhogy feltehetően téma lesz, hogy Gyurcsány nagyon gazdag, és ennek a kormányoldali sajtó szerint gyanúsnak kell lennie.

„Csak úgy röpködnek a százmilliók a bukott miniszterelnök körül, miközben gondosan titkolják, honnan is jött össze ez az irdatlan nagy vagyon” – kezdődik a cikk, miközben a végén leírják, hogy cégeiből van pénze Gyurcsánynak.

Az írás fő állítása nem is az, hogy ne lehetne tudni a Gyurcsány-vagyon eredetét, hanem az, hogy a volt miniszterelnök második felesége, Dobrev Klára révén Apró Piroska veje lett, és ezért jutott magasra, mások jóindulatából a „pápai proli gyerek.” 

Apró Piroska Apró Antal lánya, akit a bulvárlap Kádár János legközelebbi munkatársaként emleget. A Ripost nem finomkodik: megjegyzik, hogy Apró Piroska „a Rózsadombon, egy, a zsidóktól elrabolt villában nőtt fel” és „Gyurcsány ma is ebben a zsidóktól elkobzott, soha ki nem fizetett villában él.”

Egy logikai bakugrással ezután már ott is tartunk, hogy „Gyurcsány a mai napig azoknak a kommunista pártvezéreknek a strómanja, akik a rendszerváltáskor egy perc alatt kapitalista gyártulajdonosok lettek.” A Ripost nem fél egy bő húszéves privatizációs történetet felhozni, és nem restek levonni a következtetést, hogy Apró Piroska és a Horn-kormány fontos emberei úgy nyúlták le a timföldgyártást, hogy kinézték ehhez strómannak Gyurcsányt.

Gyurcsány meglátta a lehetőséget és felrúgta a családját

– magyarázza a Ripost, miért hagyta el első feleségét a DK-elnök. Aki ilyet tesz, nem meglepő, hogy „gátlástalan fiatalember, aki szintén dézsmálta a közvagyont.”

Függöny.

Kiemelt kép: Kálmán Attila/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik