Belföld

Furcsa béremelés az egészségügyben: nem jönnek ki a számok

Meglepődött a Független Egészségügyi Szakszervezet és a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége, amikor Balog Zoltán nyilatkozatát olvasták az egészségügyi szakdolgozók béremeléséről a Magyar Időkben.  A két szervezet képviselői azt írják, a számok nemcsak dolgozóik visszajelzéseit és bérpapírjait nem tükrözik, de sem a jogszabályban elfogadott bértábla adataival nem egyeznek, sem pedig a KSH-nak az egészségügyi bérekre vonatkozó statisztikai kimutatásaival sincsenek összhangban, attól ugyanis jóval magasabbak.

Azt írják, a jogszabályban rögzített bértáblákban megjelenő béreket a cikkben szereplő bérek 40-50 százalékkal is meghaladják, így félrevezetik a közvéleményt az egészségügyi dolgozók jövedelmi helyzetéről.

A két szervezet levelet írt Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterének, akit arra kérnek, magyarázza el, a hivatkozott béradatok miért nincsenek összhangban a KSH számaival, a jogszabályban rögzített bértáblával, és a dolgozók valós béreivel. Arra is kérik a minisztert, hogy árulja el a béradatai forrását.

varga-mihaly(2)(960x640).jpg (varga mihály, )
A januári fizetéssel érkezik a béremelés az egészségügyi dolgozóknak
Ezt a hírt is küldhetik tovább a kórházigazgatók.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Balázs Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik