Belföld

Éhes kutyái marcangolták lovai tetemeit

A tanyáról beteg és alultáplált lovakat, birkákat, kutyákat mentettek ki.

Nem kaptak enni, a legyengült birkákat, lovakat falták fel kutyái. Elképesztő állapotokat találtak állatvédők egy Bács-Kiskun megyei tanyán. Mint írtuk, az RTL Híradó operatőrét kerítésléccel próbálta megdobni a gazda, akinek a tanyáján tucatjával haltak éhen és szomjan az állatok Mélykút közelében. A hatóságok minden állatot lefoglaltak.

Most a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, a tanyáról csaknem negyven állatot kellett kimenteni, miután tavaly június végén bejelentést kaptak.

A rendőrök állatorvossal mentek a helyszínre. A szakember megállapította, hogy a tanyán az összes állat (22 ló, birka és bárány, 15 kutya) alultáplált és beteg. Az állatok elszállításáról azonnal gondoskodtak.

A nyomozók az istállóban két elpusztult lovat találtak. Az ügyben kirendelt igazságügyi szakértői vélemény szerint a gazda nem a „jógazda gondosságával” járt el, a haszon- és kedvtelésből tartott állatok ezért került veszélybe.

A tanya 63 éves tulajdonosát állatkínzás megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és ügyét vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik