Belföld

Drograktár volt a bolt – videó

A vegyeskereskedésben mintegy 3200 tablettát és csaknem 10 kiló marihuánát találtak.

A Fővárosi Főügyészség az elsőrendű vádlottat jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja. A bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele öt évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés. Az ügy többi vádlottja ellen kábítószer-kereskedelem, illetve kábítószer birtoklás a vád.

Az elsőrendű vádlott Budapest területén éveken keresztül kábítószer-kereskedelemmel foglalkozott. A 34 éves férfi a különböző kábítószereket egy VII. kerületi – akkor nem üzemeltetett – vegyeskereskedésben, valamint egy szintén VII. kerületi lakásban tárolta, és előzetes egyeztetés alapján ezeken a helyeken adta át vásárlóinak. A két további vádlott állandó vevője volt, valamint egy neki futárként besegítő másik férfi, aki a megbízása alapján szállította a kábítószert egy megrendelőnek.

A vádlottakat a rendőrség a TEK közreműködésével egy ilyen szállítás szervezésénél érte tetten. A  VII. kerületi üzlethelyiségben, illetve lakásban jelentős mennyiségű kábítószert, összesen mintegy 3200 tablettát, valamint csaknem 10 kiló marihuánát találtak, valamint emellett a kábítószer-kereskedelemből származó, csaknem 5 millió forint készpénzt foglaltak le.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik