Belföld

Vezetőszáron hozták be Zuschlag Jánost a bíróságra – Képek

Csütörtök reggel megírtuk, hogy tiltott adatszerzés gyanújával vették őrizetbe a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói Zuschlag Jánost.

MTI Fotó: Ujvári Sándor

Közben kijöttek a képek is arról, hogy az egykori szocialista országgyűlési képviselőt tárgyalóterembe vezetik a Kecskeméti Járásbíróságon, ahol döntenek előzetes letartóztatásáról.

MTI Fotó: Ujvári Sándor

Illegálisan megszerzett adatok felhasználásával akartak pártok nevében több száz millió forintnyi kampánytámogatáshoz jutni egy bűnszövetség tagjai, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal három embert őrizetbe vett, az ügyészség két férfi előzetes letartóztatását kezdeményezte.

MTI Fotó: Ujvári Sándor

A gyanú szerint a 2018-as választásokon kívántak négy olyan pártot indítani, amelyek illegálisan megszerzett adatokkal állítottak volna jelölteket a magas állami támogatásért. A gyanúsítottak embereket kerestek meg, hogy a pártok nevében induljanak.

MTI Fotó: Ujvári Sándor

A jelölteknek a törvényi előírások szerint fejenként 500 ajánlással kell rendelkezni. Az ajánlásokhoz szükséges, választásra jogosult személyek adatait illegális úton szerezték meg. Egy hacker egy biztosításközvetítő cég adatbázisából csaknem 9 ezer választó adatát szerezte meg az egyik alkalmazott segítségével. A tiltott úton megszerzett adatok személyi számot nem tartalmaztak, ezért különböző ürüggyel, főként a pénzmosási törvény változására hivatkozva, callcenteres hölgyekkel hívatták fel az adatbázisban szereplőket, hogy kicsalják adataikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik