Belföld

Szatmáry Kristóf kihagyta, mennyit kap a nyugtaadást mellőző zöldséges cégből

szatmary-kristof(960x640).jpg (szatmáry kristóf, )
szatmary-kristof(960x640).jpg (szatmáry kristóf, )

Nem szerepel az Orbán-kormány kereskedelempolitikusa, Szatmáry Kristóf vagyonnyilatkozatában, hogy mekkora részesedést kap az általa tulajdonolt cégek nyereségéből.

Szatmáry 24 százalékban tulajdonos a család nevét viselő kiskereskedő cégben. A családi vállalkozás zöldség-gyümölcs kereskedelemmel foglalkozik, Budapesten hat üzletet működtetnek. A Stadionok metróállomásnál lévő boltjuk miatt a cég felkerült a feketemunkásokat alkalmazó vállalkozások listájára, a napokban pedig a 24.hu buktatta le az egyik üzletet, ahol többször nem adtak nyugtát a vásárlások után.

A cég 2016-ban hivatalosan 150 milliós forgalmat bonyolított, de hivatalosan csak 2 milliós nyeresége volt.

A kormánybiztosnak van egy badacsonyi borász cége is, amely 100 százalékban az övé volt novemberig, akkor viszont beszállt tulajdonosként a családi cég is. Szatmáry a Nimfeum Kft. esetében is üresen hagyta azt rubrikát a vagyonnyilatkozatban, amelyben azt kellett megadni, mekkora részt kap a cég nyereségéből.

A fideszes politikus egyébként egy 230 négyzetméteres zuglói családi ház mellett Szentgotthárdon földekkel rendelkezik. Mindszentkálán 3 hektár szőlője van, amihez az idén vett további 2,5 hektárnyi szőlőterületet Kisapátiban.

A havi egymilliós politikusi díjazásán túl 20 millió forintot meghaladó megtakarítást vallott be, amit azonban 34 milliós magántartozás ellenpontoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik