Belföld

A holttest ismeretlen, a tettes nem – videó

Emberölés miatt került előzetesbe a férfi. Áldozatát még nem sikerült azonosítani.

A rendőrök január 23-án hajnalban Debrecenben, az Arany János utcában járőröztek, amikor észrevettek egy a földön magatehetetlenül, hiányos öltözetben fekvő, sérült férfit. Mentőt hívtak, de a férfi a kórházban az orvosi ellátás ellenére meghalt. Az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint halála előtt bántalmazták.

Kiderült, hogy néhány órával korábban egy 45 éves férfi egy lakatlan házban fémcsővel ütötte, fejbe rúgta. A fenyegetés hatására a sértett a cipőjét, kabátját levette és a cserépkályhában elégette.

R. László ezek után őt az udvarra kihúzta, majd a helyszínről távozott. A bűncselekmény elkövetésekor a helyszínen jelen volt egy másik férfi is, aki felszólította R. Lászlót, hogy a bántalmazást fejezze be, de ekkor a gyanúsított a vascsővel őt is többször megütötte és megfenyegette.

A nyomozók azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, ellene országos elfogatóparancsot adtak ki, majd január 24-én elfogták a debreceni férfit.

A Debreceni Járásbíróság a rendőrség előterjesztésére 2018. január 26-án elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, de áldozatát még mindig nem sikerült azonosítani.

Az ismeretlen holttest 55 év körüli, körülbelül 165 centi magas és 55 – 60 kiló, vékony testalkatú, ősz hajú, borostás férfi.

Kérik, hogy aki bármit tud az elhunytról, jelentkezzen személyesen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon (Debrecen, Kossuth utca 20. szám) vagy tegyen bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es számon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es „Telefontanún”, illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívók valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli. (police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik