Belföld

11 milllió forint és 300 liter festék – felújították Budapest első mentőállomását

Tizenegymillió forintból újította fel saját forrásból a PPG Trilak az Országos Mentőszolgálat Markó utcai központi épületének pihenőrészét. választás a fehér–jegesmoha színkombinációra. A társalgóban és az étkezőben a bútorokat is kicserélték. A társalgóba egy U-alakú kanapé, 4 darab kényelmi funkcióval ellátott dönthető fotel, 3 íróasztal, 3 darab irodai szék, és a menetlevelek szeparált tárolására alkalmas irattartók kerültek. Az étkező a teljes kifestés mellett 2 darab asztallal és 8 darab székkel gazdagodott. A hálószobák padlója is új burkolatot kapott.

Fotó: OMSZ/PPG Trilak

Az átadón Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy a Markó utcai mentőállomás Budapest legelső mentőállomása volt, amit 1887-ben kezdtek el építeni. Az elmúlt 130 évben többször voltak benne kisebb-nagyobb felújítások, de az utóbbi esztendőkben renoválásra nem volt lehetőségük.

Trilak_OMSZ_film from Turós Balázs on Vimeo.

A pihenőrészlegben nyolc mentőautó személyzete tölti a kivonulások közötti időt.

Egyáltalán nem mindegy, hogy a helyszínekről visszatérve milyen körülmények fogadják őket. Én 18 éves koromban kezdtem itt mentőápolóként dolgozni. Élénken emlékszem az akkori körülményekre: málló vakolat és a beázástól penészes fal fogadott az 1980-as években. Néhány hónappal ezelőtt is hasonló volt a helyzet

– fogalmazott az OMSZ szóvivője.

Azt is elmondta, hogy az országban az egyik legnagyobb terhelésnek a Markó utcában vannak kitéve kollégái.

A PPG Trila 2016-ban a fővárosi Jahn Ferenc kórház 9. emeleti szülészetét csinosította ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik