Belföld

Megússza a börtönt a zalai falu réme

Megütött egy 73 éves nőt, gyilkossággal, gyújtogatással fenyegetőzött, rátámadt a rendőrökre.

Egy korábban már gondnokság alá helyezett 53 éves zalai férfi 2016 őszétől faluja rémévé vált. Rettegtek tőle. A helyi élelmiszerboltban szó nélkül ütött arcon egy 73 éves asszonyt, egy házaspárt veréssel, megöléssel fenyegetett, a háza előtt sétáló férfit pedig azzal, hogy elvágja a torkát. Egy másik helyinek is többször kilátásba helyezte, hogy megöli, szándékának egy bottal adott nyomatékot. Másokat rendszeresen veréssel fenyegetett, de volt olyan is, akinek a házát akarta felgyújtani.

A szomszédja akkor kért rendőri segítséget, amikor tavaly márciusban vasvillával fenyegette, mert a kerti munka zavarta a tévézésben. A férfi a helyszínre érkező járőrökre is vasvillával támadt, leszúrással fenyegette őket, majd a padlásra menekült, a feljáratot hűtőszekrénnyel,  vaskáddal, olajos hordóval eltorlaszolta és befőttesüvegekkel, tégladarabokkal dobálózott.

Az igazságügyi elmeorvos-szakértői vélemény szerint a férfi kóros elmeállapotú, a belátási képessége hiányzik.

Az ügyészség a férfi ellen felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, becsületsértés és zaklatás miatt emelt vádat, és elmeállapota miatt  szabadságvesztés helyett kényszergyógykezelés elrendelését indítványozta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik