Belföld

Megússza a börtönt a zalai falu réme

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 01. 30. 10:34

Megütött egy 73 éves nőt, gyilkossággal, gyújtogatással fenyegetőzött, rátámadt a rendőrökre.

Egy korábban már gondnokság alá helyezett 53 éves zalai férfi 2016 őszétől faluja rémévé vált. Rettegtek tőle. A helyi élelmiszerboltban szó nélkül ütött arcon egy 73 éves asszonyt, egy házaspárt veréssel, megöléssel fenyegetett, a háza előtt sétáló férfit pedig azzal, hogy elvágja a torkát. Egy másik helyinek is többször kilátásba helyezte, hogy megöli, szándékának egy bottal adott nyomatékot. Másokat rendszeresen veréssel fenyegetett, de volt olyan is, akinek a házát akarta felgyújtani.

A szomszédja akkor kért rendőri segítséget, amikor tavaly márciusban vasvillával fenyegette, mert a kerti munka zavarta a tévézésben. A férfi a helyszínre érkező járőrökre is vasvillával támadt, leszúrással fenyegette őket, majd a padlásra menekült, a feljáratot hűtőszekrénnyel,  vaskáddal, olajos hordóval eltorlaszolta és befőttesüvegekkel, tégladarabokkal dobálózott.

Az igazságügyi elmeorvos-szakértői vélemény szerint a férfi kóros elmeállapotú, a belátási képessége hiányzik.

Az ügyészség a férfi ellen felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, becsületsértés és zaklatás miatt emelt vádat, és elmeállapota miatt  szabadságvesztés helyett kényszergyógykezelés elrendelését indítványozta.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Szkopje, 2018. október 5.
Nikola Gruevszki volt  macedón miniszterelnök a macedón fellebbviteli bíróságra érkezik Szkopjéban 2018. október 5-én. A bíróság megerõsítette a Gruevszki ellen hivatali visszaélés miatt kiszabott kétéves börtönbüntetést. A politikust májusban ítélte el egy szkopjei bíróság amiatt, hogy miniszterelnökként befolyást gyakorolt egy páncélozott Mercedes beszerzésére kiírt pályázat kimenetelére, és a gyõztesnek kihirdetett autókereskedõ utólag jutalékot fizetett neki, illetve õ maga személyes használatra is igénybe vette a luxusautót. (MTI/EPA/Georgi Licovszki)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.