Belföld

A viharos szél miatt veszélyjelzéseket adtak ki – térkép

szélvihar (szélvihar)
szélvihar (szélvihar)
60-80 km/órás széllökésekkel érkezett meg a hidegfront.

Kedden napközben a köd feloszlik, csökken a felhőzet, általában gyengén és közepesen felhős lesz az ég, több órára kisüt a nap, délnyugaton lehet több a felhő. Számottevő csapadék nem valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű, a déli, délnyugati megyékben lehet a legmelegebb. Késő este -1, +7 fok várható – írja a Kiderül.hu.

Az északnyugati szél nagy területen megerősödik, a hegyekben és a főváros tágabb környezetében viharossá fokozódik, majd délutántól fokozatosan veszít erejéből. Hidegfront érkezik, a viharos szél pedig görcsös, migrénes fejfájást válthat ki. A szél jelentősen csökkenti a hőérzetet. A több fokos lehűlés is megviseli a szervezetet. 

A meteorológiai szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást, illetve figyelmeztetést adott ki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerdán többnyire közepesen felhős lesz az ég, estig nem valószínű csapadék, este azonban az északi megyékben gyenge eső már előfordulhat. A déli szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +3 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között várható.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső. Késő este a Dunántúlon havas eső, főként a magasabban fekvő helyeken hó is lehet. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél is erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.

Kiemelt kép: Northfoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik