Belföld

Varga minisztériuma cáfolja a Magyar Közlönyt

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 01. 29. 14:17

A volt helyettes államtitkár továbbra is segíti a kormányzat munkáját.

Korábban a Népszavára hivatkozva írtuk, hogy lemondott a közműszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár, Cseh Tamás Zoltán és Nikoletti Antal, a nemzetgazdasági tárca nemzetközi gazdasági kapcsolatokért és fenntartható gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára.

Az NGM Sajtó- és Kommunikációs Titkársága ezt követően kérte, hogy haladéktalanul helyesbítsük a cikket, mert valótlan állítás, hogy

lemondott Nikoletti Antal, a nemzetgazdasági tárca nemzetközi gazdasági kapcsolatokért és fenntartható gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára.

A valóság ezzel szemben az, hogy

Nikoletti Antal volt helyettes államtitkár a továbbiakban is a kormányzat munkáját segíti, február közepétől külszolgálatot teljesít a Közép-Európai Kezdeményezés (KEK) főtitkár-helyetteseként.

A Magyar Közlöny szerint ugyanakkor Orbán Viktor – Varga Mihály  nemzetgazdasági miniszter előterjesztésére – maga állapította meg, hogy Nikoletti Antalnak, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkárának e megbízatása a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 222. § (1) bekezdése alapján történt lemondására tekintettel január 21-ei hatállyal – megszűnt. A kormányfő által idézett paragrafus pedig éppen azt szabályozza, hogy

a helyettes államtitkár e tisztségéről a miniszter útján a miniszterelnökhöz intézett írásbeli nyilatkozatával bármikor lemondhat.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Szkopje, 2018. október 5.
Nikola Gruevszki volt  macedón miniszterelnök a macedón fellebbviteli bíróságra érkezik Szkopjéban 2018. október 5-én. A bíróság megerõsítette a Gruevszki ellen hivatali visszaélés miatt kiszabott kétéves börtönbüntetést. A politikust májusban ítélte el egy szkopjei bíróság amiatt, hogy miniszterelnökként befolyást gyakorolt egy páncélozott Mercedes beszerzésére kiírt pályázat kimenetelére, és a gyõztesnek kihirdetett autókereskedõ utólag jutalékot fizetett neki, illetve õ maga személyes használatra is igénybe vette a luxusautót. (MTI/EPA/Georgi Licovszki)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.