Belföld

Varga minisztériuma cáfolja a Magyar Közlönyt

A volt helyettes államtitkár továbbra is segíti a kormányzat munkáját.

Korábban a Népszavára hivatkozva írtuk, hogy lemondott a közműszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár, Cseh Tamás Zoltán és Nikoletti Antal, a nemzetgazdasági tárca nemzetközi gazdasági kapcsolatokért és fenntartható gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára.

Az NGM Sajtó- és Kommunikációs Titkársága ezt követően kérte, hogy haladéktalanul helyesbítsük a cikket, mert valótlan állítás, hogy

lemondott Nikoletti Antal, a nemzetgazdasági tárca nemzetközi gazdasági kapcsolatokért és fenntartható gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára.

A valóság ezzel szemben az, hogy

Nikoletti Antal volt helyettes államtitkár a továbbiakban is a kormányzat munkáját segíti, február közepétől külszolgálatot teljesít a Közép-Európai Kezdeményezés (KEK) főtitkár-helyetteseként.

A Magyar Közlöny szerint ugyanakkor Orbán Viktor – Varga Mihály  nemzetgazdasági miniszter előterjesztésére – maga állapította meg, hogy Nikoletti Antalnak, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkárának e megbízatása a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 222. § (1) bekezdése alapján történt lemondására tekintettel január 21-ei hatállyal – megszűnt. A kormányfő által idézett paragrafus pedig éppen azt szabályozza, hogy

a helyettes államtitkár e tisztségéről a miniszter útján a miniszterelnökhöz intézett írásbeli nyilatkozatával bármikor lemondhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik