Belföld

A földművelésügyi államtitkár férje hirtelen érteni kezdett az építőiparhoz, és már kapja is az állami megrendeléseket

Sorra nyeri a megbízásokat a Földművelési Minisztérium (FM) felügyelete alá tartozó Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságtól (HNPI) az FM-államtitkár férjének cége – írja az IndexSzele-Király Andrea házastársa, Király József eredetileg informatikai munkákra létrehozott vállalkozása ősszel szélesítette profilját építőipari tevékenységi körökkel, de nem kellett sokáig várnia az első állami megrendelésre.

A Király József által tulajdonolt cég mióta bővítette tevékenységi körét, azóta folyamatosan különféle építési munkálatokat végez a HNPI-nek, pedig a cégnek korábban a jelek szerint semmi köze nem volt az építőiparhoz. 

A Jászkeszeg Kikötő Kft. az építőipari múlt hiányának ellenére rögtön öt munkát is kapott a nemzeti parktól, összesen 37,8 millió forint értékben:

  • Szettyényes major bontása: 6,6 millió
  • Szatmári telek, szolgálati lakás felújítása: 8,3 millió
  • Tiszafüred Kemény kastély burkolása, mázolása stb.: 3,1 millió
  • Hortobágy, útőrház felújítása: 7,9 millió
  • Nagyiván, szolgálati lakás felújítása: 11,9 millió

Szele-Király Andrea neve onnan lehet ismerős, hogy korábban annak a csaló brókercégnek, a Hungária Értékpapírnak dolgozott backoffice-vezetőként 2013-ig, amelynek bedőlésével a Földművelésügyi Minisztériumnak 410 millió forintja lett oda.

Kiemelt kép: Czeglédi Zsolt/MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik