Belföld

Ungár: törvényt sértett a köztévé

Az LMP elnökségi tagja a Médiahatósághoz fordul és a TASZ közreműködését kéri.

A Duna Tv vasárnap reggeli baptista ifjúsági műsora súlyosan megsértette a homoszexuális emberek méltóságát – tudatta Ungár Péter. Az LMP politikusa felidézte, hogy a közmédia a homoszexualitást a drogfogyasztással és az emberkereskedelemmel egyenértékű devianciaként mutatta be, arra személyiségzavarból fakadó mentális betegségként hivatkozott.

A műsorban Floch Gábor balatonszemesi lelkész azt mondta, hogy

ez is egy deviancia, ami nem életpárti, nem az életet támogatja. (…) ha nincs férfikép, ha nincs apakép, akkor egy torzulás van a személyiségben. Akiket én ismerek, homoszexuális fiúk, ott is elmondhatom azt, hogy bár van apa, de semmit nem foglalkozik velük.

Az ellenzéki párt szerint a műsor felekezeti-világnézeti jellegétől függetlenül méltóságsértőek azok az állítások, amelyek bűncselekményekként, személyiségtorzulásként állítják be a homoszexualitást. Ezt a tényt tovább súlyosbítja, hogy a köztévé ettől eltérő véleménynek sem akkor, sem máskor nem adott teret.

Ungár Péter a Médiahatósághoz fordul, mert szerinte a műsor megsértette a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvény emberi méltóság védelméről szóló rendelkezéseit.

Deviancia, probléma – így nyilatkoztak a homoszexualitásról a köztévé vallási műsorában
„Olyan tényleg kritikus dolgokról beszélünk, mint akár a drog, akár a homoszexualitás”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik