Belföld

Két évet kapott a nő, aki leszúrta férjét

A férj túlélte a szúrást, megbocsátott.

A Vas Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt, gyorsított eljárásban állította bíróság elé a szombathelyi nőt, aki hátba szúrta a férjét, akivel 2017. december 30-án este a konyhában összeveszett. A férfi ittasan durván szidalmazta, becsmérelte feleségét, aki éppen almát hámozott egy késsel. Felszólította férjét, hogy hagyja őt békén, feküdjön le.

Amikor a sértett hátat fordított és elindult a szobába, a kezében lévő késsel hátba szúrta. A férj a szúrást nem vette észre, lefeküdt aludni, de késő este felébredt, hátfájásra panaszkodott az időközben hazaérkező családtagjainak. Ők ezt ittasságának tulajdonították, és kérték, hogy aludjon inkább.

Másnap a sértett panaszai fokozódtak, családtagjai mentőt hívtak. Az Országos Mentőszolgálat helyszínre érkező egysége észlelte a sértetten lévő szúrt sebet. A férfit kórházba vitték, életmentő műtétet hajtottak végre a férfin. A szúrás miatt a sértett életveszélyes sérülést szenvedett.

A Vas Megyei Főügyészség a büntetlen előéletű vádlottat – akinek közben a sértett megbocsátott – életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolta. A Szombathelyi Törvényszék az ügyészi indítvánnyal egyezően a vádlottal szemben 2 év szabadságvesztést szabott ki, amely végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik