Belföld

Egy nő játszotta el barátnője pénzét

Több százezer forintért játszott az interneten. Most vádat emeltek ellene.

A nő Nagykőrösön élt egy lakótelepi lakásban, a lépcsőházban lakott barátnője, akihez gyakran átjárt beszélgetni. Egy alkalommal benyúlt barátnője táskájába, az irattárcájában lévő bankkártya adatait feljegyezte.

Tavaly februárban elhatározta, hogy az interneten fogadásokat kezdeménye, ezért a saját és ismerősei adatait vegyítve regisztrált egy honlapon, majd úgy indított fogadásokat, hogy barátnője bankkártyájával fizetett.

A nyereményeket egy másik bankszámlára utaltatta.

A sértett sms üzenetet csak a számlájára érkező összegről kapott, így csak 2017 áprilisában, a munkabére jóváírásakor derült ki számára, hogy jóval kevesebb pénz van a számláján.

A sértett bement a bankjához, ahol közölték vele, hogy egy hónap alatt több mint 350 ezer forintért indítottak fogadásokat a számlájáról. A nő letiltatta a kártyáját, feljelentést tett.

A nyomozás után a Nagykőrösi Járási Ügyészség csalás – jogosulatlanul megszerzett elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás – miatt emelt vádat. A nő bűnösségéről a járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik