Belföld

Agyonverte feleségét a szentlőrinci férfi

Életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet a büntetése.

A Baranya Megyei Főügyészség vádat emelt a férfi ellen, aki tavaly áprilisban olyan súlyosan bántalmazta a feleségét, hogy az belehalt a sérülésekbe. A vádlott és felesége huzamosabb ideje rendszeresen fogyasztottak alkoholt, gyakran leittasodtak. Ilyenkor a vádlott többször szóvá tette, hogy felesége az őáltala keresett pénzt alkoholra költi, nem a kiadásaikat rendezi belőle.

2017. április 29-én a vádlott és felesége ismét szeszes italt fogyasztottak, közöttük vita alakult ki, mert a vádlott észrevette, hogy pénztárcájából újra hiányzik egy nagyobb összeg. A férfi ököllel ütlegelni kezdte feleségét, meg is rugdalta az asszonyt, rátérdelt. Miután a bántalmazást abbahagyta, lefeküdt aludni, majd felébredve látta, hogy felesége meghalt. Ekkor értesítette egy hozzátartozóját, illetve a mentőket.

A szakértők megállapították, hogy a sértett halálát a bántalmazás okozta, ami időben elhúzódó volt, mert a vádlott legalább 50-60 alkalommal ütötte, rúgta meg a feleségét. Mivel a sérülések jelentős fájdalommal jártak, és a sértettnek az átlagosnál nagyobb szenvedést okoztak, ezért a férfi cselekménye különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésnek minősül, ami miatt akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik