Belföld

Elképesztő luxusban élt a pesti drogmaffia

Egy kőbányai garázsban működött a droglabor. 12 ember ellen javasolnak vádemelést.

Bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt nyomoztak M. Péter és társai ellen. A 12 tagú bűnszervezet egy kőbányai garázsban gyártotta és tárolta a drogot. A droglabort a rendőrök 2016. szeptember 22-én délután számolták fel. A helyszínen M. Pétert és bűntársát kokainfogyasztás közben érték tetten.

A garázsban 17.000 extasy tablettát, 1 kiló speedet és 127 gramm kokaint, valamint a kábítószer előállításához szükséges alapanyagokat, eszközöket, a drog porciózásához használt mérleget, fóliákat találtak és foglaltak le.

A rendőrök később még tíz embert fogtak el, a bűnszervezetet felszámolták. Kiderült, hogy a banda 2016 áprilisa és szeptembere között mintegy 38.000 extasy tablettát, 254 kiló speedet, és 3.676 gramm kokaint értékesített.

A gyanúsítottaknál tartott házkutatásokon lefoglaltak 5,5 millió forintot, 4 luxusautót, és különböző értéktárgyakat 30 millió forint értékben és több ingatlant is zár alá vettek 100 millió forint értékben.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a nyomozást befejezte, az ügy iratait a bűnszervezet 12 tagjával szemben vádemelési javaslattal küldte meg a Fővárosi Főügyészségnek. (police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik