Belföld

Felfüggesztett fogházbüntetést kapott a tízéves kisfiút elgázoló buszsofőr

  1. Imre a tragédia előtt egymillió kilométert vezetett balesetmentesen.

Tíz hónap fogházbüntetést kapott egy év próbaidőre felfüggesztve az a buszsofőr, aki tavaly áprilisban elgázolt egy tízéves kisfiút Hajdúsámsonban. A gyermek a kórházban belehalt sérüléseibe.

Hétfőn hoztak elsőfokú ítéletet a Debreceni Járásbíróságon, aminek részeként a buszvezetőt a járművezetéstől is eltiltották egy évre, és 408 ezer forint bűnügyi költséget kell fizetnie. Az ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétségével emelt vádat. Erről a Dehir.hu számolt be.

B. Imre a gázolást megelőzően egymillió kilométert vezetett balesetmentesen. Tavaly áprilisban a 471-es főút Hajdúsámsonon áthaladó szakaszán 65-70 km/óra sebességgel haladt. A vele szemben feltorlódó és lassan araszolgató járművek közül, egy teherautó takarásából szaladt ki a gyerek. A sofőr, hogy elkerülje a tragédiát, erősen fékezett, de közel 45 km/óra sebességgel elütötte a kisfiút.

Az eljárás során megállapították, hogy a gyermek szabálytalanul és figyelmetlenül lépett ki a jármű mögül, de a buszsofőr is megsértette a KRESZ-t, hiszen lakott területen belül legfeljebb 50 km/órával haladhatott volna. Ha a sebességkorlátozást betartotta volna, elkerülhette volna az ütközést.

A buszsofőr azt vallotta a tárgyaláson, hogy a baleset néhány méterrel a várostábla előtt történt, és azért hajtott gyorsan, mert már a belterületi szakaszon elkezdett gyorsítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik