Belföld

Rogán elmagyarázta, hogyan fogják kicsinálni a nekik nem tetsző civileket

A kormány már listázta az „illegális bevándorlást segítő szervezeteket”, és három „megoldása” is van a problémára.

A magyar kormánynak, hatóságoknak van listája azokról a szervezetekről, akik az illegális bevándorlást propagálják, jó dologként állítják be, ráadásul jogi segítséget nyújtanak ahhoz – idézte az MTI Rogán Antalt, aki a Kossuth Rádió Vasárnap Újság című műsorának adott interjút.

„Ennek a helye a kukában van, nem a parlament előtt”
Egyszerűen nem lesz civil szervezet, amire igazak a Stop Soros tervezetben leírtak. Ha valaki mégis magára ismer, illetéket kell fizetnie, listázni fogják.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter elmondta, aki ilyen tevékenységet végez „legyen az a Helsinki Bizottság, vagy más”, a Stop Soros törvénycsomag hatálya alá fog esni. A kormánynak az a dolga, hogy a nemzet biztonságára veszélyes szervezeteket figyelemmel kísérje – fejtette ki, majd egy lehetséges megoldásként említette: a magyar hatóságok az ügyészségnek fognak javaslatot tenni, hogy vizsgálják meg egyes, magukról önbevallást nem adó szervezetek tevékenysége ebbe a körbe tartozik-e.

Rogán szólt arról is,

a Stop Soros törvénycsomag parlamenti elfogadása után senkit nem fog meglepetésként érni, ha Soros Györggyel szemben az elsők között vezetik be a távoltartási végzést, amennyiben nem hagyja abba a bevándorlás finanszírozását.

Szerinte a magyar emberek akarata teljesen egyértelmű, azt szeretnék, hogy minden körülmények között gátolják meg a brüsszeli bevándorláspolitika érvényesülését és a Soros-terv végrehajtását. Ennek kell megfelelnie a három részből álló Stop Soros csomagnak, amelyet a kormány most társadalmi vitára bocsátott, februárban pedig a parlament elé terjeszt – mondta.

A kabinetnek az a célja, hogy távol tartsa Magyarországtól azokat, akik a bevándorlás propagálásával, szervezésével foglalkoznak, akik megpróbálnak migránsokat behozni Magyarországra és akik őket finanszírozzák.

„Ezt elérni nem olyan egyszerű dolog” – mondta a miniszter, majd rátért a három „megoldásra”.

Ezek közül az első, hogy vegyék nyilvántartásba azokat a szervezeteket, akik a bevándorlást szervezik, és „legyen vita arról, hogy kik azok, akik ezt csinálják, és ha nem vallják be,

akkor a hatóságok kényszerítsék rá őket erre a bevallásra.

A kormány javasolja, hogy adóztassák meg ezeknek a szervezeteknek a külföldi támogatását, „hiszen az mégse jó dolog, hogyha a magyarok valamit nem akarnak, akkor külföldi pénzből megcsinálják azt”.

„Ezeknek a szervezeteknek a többsége egy százaléknyi magyar adófizetői támogatást sem kap” – tette hozzá.

A harmadik kezdeményezés lényege pedig, hogy a belügyminiszter döntésével távol lehessen tartani az országtól azokat az embereket, akik szervezik, vagy finanszírozzák a bevándorlást.

Rogán szerint a kormány minden jobbító szándékú javaslatra nyitott,

ugyanakkor a törvénycsomagnak csak a szigorítása képzelhető el, az enyhítése semmilyen körülmények között.

„Az kiabál, akinek a háza ég”, vagyis azok fognak összefogni, akik eddig is elsősorban a Soros-alapítvány támogatásával végezték a munkájukat – mondta Rogán a törvénycsomaggal szembeni kritikákról.

Szerinte hívják őket bárhogy, ezek a szervezetek egy célra szerveződtek, hogy „valamilyen formában valóra váltsák a Soros-tervet és az illegális bevándorlás útjából eltüntessék a magyar kormányt. Van akinek az dolga, hogy tüntetéseket szervezzen a kabinet ellen, mások hamis híreket terjesztenek Magyarországról – mondta, hozzátéve, ezen szervezeteknek közös célja, hogy megnyissa a kerítést és újraindítsa a lezárt balkáni migráns útvonalat.
A kormány azonban nem áll meg az illegális bevándorlás finanszírozóinál, Rogán ígérete szerint annak segítőit is távol tartják Magyarországtól. „Ha Soros György pénzügyi tevékenysége veszélyt jelent, akkor azoké is, akik az ő pénzét erre a célra itt Magyarországon szétosztják” – fogalmazott.

A miniszter elmondta, a törvénycsomaggal kapcsolatban „nyugodtan kihúzható az antiszemitizmus vádja”, mert a magyar kormány nemhogy nem antiszemita, hanem segíti a hazai zsidó közösséget, amit szerinte az is alátámaszt, hogy Izrael miniszterelnöke tavaly 30 év után először járt hivatalos úton Magyarországon.

Amikor a túlnyomó részt muszlim származású migránsok ellen védekezünk, akkor valójában pont a magyarországi zsidó közösségnek a védelme érdekében tesszük a legnagyobb lépést.

A tárcavezető beszélt arról is, hogy Brüsszel várhatóan nem fog örülni a Stop Soros törvénycsomagnak, mert az szembemegy a hivatalos bevándorláspolitikájával. Brüsszel egyik legnagyobb problémája ugyanis az, hogyan ossza szét azokat, akik törvénytelenül érkeztek Európába, sőt akár szervezett módon is folytassák a betelepítést. A magyar kormány ezt a végletekig ellenzi, és szerencsére ebben vannak támogatói, elsősorban a visegrádi országok – mondta.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.