Belföld

Tagadja a Fidesz, hogy patkány miatt zárták be a Péterfy Kórház műtőjét

Álhírnek nevezte Bene Ildikó, a Fidesz országgyűlési képviselője, egészségügyi szóvivője, hogy patkányt fogtak a Péterfy Kórház műtőjében. A Weborvossztarklikk.hu-ra hivatkozva írta meg azt, hogy a Péterfy Kórház Országos Traumatológiai Intézet ügyeleti műtője egy hete azért van zárva, mert műtét közben patkányt találtak az orvosok. A Sztárklikk információi szerint fertőtlenítettek a műtőben, és befoltozták a lyukat, ahonnan a patkány bejuthatott a műtőbe. A munkálatok miatt csúsznak az opreációk.

Az MTI-nek nyilatkozó Bene Ildikó hangsúlyozta, a Péterfy Kórház baleseti központjának mélyföldszintjén található négy sürgősségi műtő egyikében sem fogtak, de nem is láttak patkányt. A műtők jelenleg is üzemelnek. Hozzátette: minden egészségügyi intézményben az arra szakosodott cégek elvégzik a rágcsálóirtást, de előfordulhat, hogy soron kívül kell rágcsálóirtást végezni.

Patkány okozott gondot a nyáron a Merényi Kórházban is, ahol a pszichiátria álmennyezete szakadt be a rágcsálók miatt. A kórházfenntartó azt akkor azt mondta, a mennyezet nem szakadt le, csak egy állatot láttak, és elrendelték az irtást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik