Belföld

Eső, hó, szél és ingerlékenység

Veszélyjelzés nincs, de 60 km/óra körüli széllökésekre figyelmeztetnek.

Csütörtökön pár órára mindenütt kisüt a nap, de délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Az északnyugati, északi megyékben eső, néhol havas eső, a hegyekben hó hullhat. Az északnyugati szél délelőtt mérséklődik, majd később délnyugatira fordul és újra megerősödik. A hőmérséklet kora délután 2 és 8 fok között alakul, délnyugaton lesz a legmelegebb. Késő estére 0 és +7 fok közé csökken a hőmérséklet – írja a Kiderül.hu.

Keleten a hidegfrontra érzékenyek tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket, míg nyugaton már egy újabb melegfront fejti kihatását. Ingerlékenység, alvászavar, véralvadási problémák is előfordulhatnak.

Veszélyjelzés nincs, de a meteorológiai szolgálat arra figyelmeztet, hogy a Dunántúl északkeleti felén, illetve a középső országrészben a reggeli órákig helyenként 60 km/óra körüli lökések kísérik az északnyugati szelet. Napközben átmeneti mérséklődés várható, majd a délnyugatira forduló szél erősödik meg, így estére a Dunántúlon ismét számítani lehet viharos széllökésekre. Kora estétől északon, északkeleten az eső mellett, havas eső, hó is hullhat kisebb mennyiségben.

Pénteken ismét megvastagszik a felhőzet, délután már országszerte túlnyomóan borult időre számíthatunk. Délnyugaton egyre többfelé, másutt néhol várható eső. A délnyugati szelet kezdetben helyenként erős lökések kísérik, majd mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik