Belföld

Hideg, de napos idővel indul a hét

Hétfőn nyugaton és délen maradhat erősen felhős, borongós az ég, ahol kisebb havazás, hószállingózás még kialakulhat. Másutt sok napsütés, nyugodt, száraz idő ígérkezik. A délkeleti szél helyenként a Dunántúl északi felén támadhat fel. Éjjel jelentősen lehűl a levegő, hajnalra -4, -12 fokig süllyed a hőmérséklet, majd napközben csupán -2 és +2 fok között alakulnak a maximumok. Frontmentes idő várható, írja az Időkép. 

Kedden sokfelé várható csapadék, északon és keleten még hó, majd egyre inkább havas eső, eső formájában. A délies szél feltámad, helyenként erős, viharos közeli lökések is lehetnek. Ismét fagyos lesz a hajnal, napközben pedig -1, +9 fok valószínű, délnyugaton lesz enyhébb az idő.

Szerdán marad a borongós idő sokfelé esővel, helyenként havas esővel. Napközben helyenként, estétől egyre többfelé felerősödik az északnyugatira forduló szél. Enyhülnek a hajnalok, -3; +3 fokig csökken a hőmérséklet, napközben 2-8 fok várható.

Csütörtökre felszakadozik a felhőzet, alapvetően napos idő valószínű, néhol lehet még eleinte kisebb csapadék. Szeles időben lesz részünk, az északnyugati szél többfelé viharossá fokozódhat. Hajnalban -5; +1, napközben 2-7 fok közötti maximumokra van kilátás.

(mti)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik