Belföld

Milliárdokba kerülhet a Puskás Stadion üzemeltetése

A tervek szerint 2019-ben adják át az új Puskás Ferenc Stadiont, ugyanis 2020-ban már Európa-bajnoki meccseket rendeznek majd benne. A stadion költségvetése 2011-ben 35 milliárd forintról indult, mára ez 190 milliárd forintra nőtt. Ráadásul míg a korábbi tervek szerint a focin kívül más sportágak is otthonra találtak volna az új Puskásban, ezek a megnövekedett költségek ellenére mégis kikerültek a tervekből.

A 67 ezer férőhelyes aréna nemzetközi összehasonlításban is drága: míg a Puskás Stadion 638 millió euróba kerül jelenlegi tudásunk szerint, addig az Arsenal körülbelül ugyanekkora stadionja 461 millióba, a nagyobb müncheni Allianz Arena 340 millióba, és a Benfica szintén hasonló méretű lisszaboni stadionja csak 118 millió euróba került.A Magyar Nemzet arról ír, hogy nem csak felépíteni lesz kiemelkedően drága a Puskás-stadiont, hanem üzemeltetni is. Az viszont kérdéses, hogy a milliárd forintos nagyságrendű tételt miből teremtik majd elő, ugyanis a focimeccsek jegybevételeiből nem valószínű, márpedig így nem lesz könnyű üzemeltetőt találni.

Kiemelt kép: Látványterv az új stadionról. A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek otthont adó, 67 ezer férőhelyes új Puskás Stadionnak a határidő szerint 2019 végére kell felépülnie.
MTVA/Bizományosi: Balaton József

Ajánlott videó

Olvasói sztorik