Belföld
Budapest, 2016. december 15.
Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetõje, a párt alelnöke az egyik család tagjaival beszélget a KDNP-frakció tagjai által rászoruló családoknak felajánlott karácsonyi ajándékok átadásán a Józsefvárosi Szent József Római Katolikus Plébánián tartott ünnepségen 2016. december 15-én. Az ajándékozást a józsefvárosi Katolikus Karitász segítségével rendezték.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

Harrach Péter szerint minden társadalmi réteg helyzete javult

Kálmán Attila
Kálmán Attila

újságíró. 2018. 01. 11. 12:48

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján arról tartott győzelmi beszámolót, hogy „minden társadalmi réteg helyzete javult az elmúlt években Magyarországon.” Egy nemzetközi felmérésre hivatkozva azt magyarázta, hogy a szegénység kockázata csökkent, ráadásul a magyarok optimistábbak, mint a franciák, az olaszok, vagy a belgák.

A frakcióvezető kifejtette, hogy a minimálbér emelésével a legrászorultabb társadalmi rétegeken kívántak segíteni. Ennek összege idén már 138 ezer forint, a garantált bérminimumé pedig 180 ezer 500 forint. A mai Magyar Időkre rímelve kiemelte, hogy egyre kevesebben dolgoznak minimálbérért, számos vállalatnál erőteljes béremelés valósult meg, s 2016-ban a nettó jövedelem 4,2 százalékkal nőtt.

A szegénységből való kilábalás egyik legfontosabb eszközeként a foglalkoztatás bővítését jelölte meg: azaz lényegében a közmunka-programot, mint az a következőből kiderül:

2017 szeptembere és novembere között 3,8 százalékos volt a munkanélküliségi ráta, ez 178 ezer embert jelent. Nem is olyan rég ez a szám még több százezer volt

–mondta Harrach, aki szerint tehát önmagában örvendetes, ha javul a statisztika.

Kiemelt kép: Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetõje, a párt alelnöke az egyik család tagjaival beszélget a KDNP-frakció tagjai által rászoruló családoknak felajánlott karácsonyi ajándékok átadásán a Józsefvárosi Szent József Római Katolikus Plébánián tartott ünnepségen 2016. december 15-én. Az ajándékozást a józsefvárosi Katolikus Karitász segítségével rendezték.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Újra a Kossuth téren tüntetnek

Rengeteg rendőr kontra rengeteg ember

Élő videó: Újra a Kossuth téren tüntetnek