Belföld

Fekete-Győr András reméli, leváltott édesapja talál majd munkát Magyarországon

24.hu
24.hu

2018. 01. 09. 19:39

Távozik Fekete-Győr András, a momentumos politikus édesapja az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) ügyvezető igazgatói pozíciójáról, a váltás hirtelenre sikeredett és nem saját akaratból történt.

A Momentum politikusa Facebook-oldalán reagált apja leváltására. Mint írja,

édesapám 25 éven keresztül dolgozott az Országos Betétbiztosítási Alap egyik alapítójaként, majd vezetőjeként a magyar betétesek védelméért: számos pénzintézeti csődöt követő kártalanítást vezényelt le, és nemzetközi mércével meghatározó, szakmai trendet diktáló intézetet épített fel. 2010 óta töltötte be az OBA ügyvezető igazgatói tisztségét. 2015-ben kapott megbízatása pedig 2020-ig, nyugdíjkorhatára eléréséig szólt. A munkaviszonyával összefüggésben sem ő, sem én nem kívánunk nyilatkozni.

Édesapám életében mindig is kimagasló, már-már túl nagy szerepet töltött be az OBA és a magyar betétesvédelem. Emlékszem arra, hogy kisgyerek szemmel általában későn ért csak haza, kevesebb időt tudott tölteni a családdal, mint amennyit szeretett volna.

Rettenetesen büszke vagyok arra a munkára, amit az elmúlt 25 évben a magyar emberekért végzett. Nagyon büszke vagyok arra, hogy mindig, minden körülmények között megtartotta becsületét, egyenes gerincét.

Édesanyámmal együtt megtanítottak arra, hogy a tanulás, az idegen nyelvek ismerete, és a munka az, ami előrevisz. Mindig is a poroszos iskolát képviselte: egyenes gerinc, megbízhatóság, teljesítmény.

Az egyetemig ő jelentette számomra a politikai iránytűt. Mindig is hitt a Polgári Magyarország beteljesítetlen ígéretében.

Ma már a politikai kérdésekben másként látjuk a világot, de a NOlimpia óta nagyon büszke arra, hogy micsoda eredmények és munka áll a Momentum mögött. Mindig is sok kétely volt benne a politikai szerepvállalásommal kapcsolatban. Félt, aggódik, de lélekben első naptól fogva támogat, és mindent megad. A családommal nagyon szorítunk azért, hogy mihamarabb munkát találjon.

Remélem, itthon.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.