Belföld

Karácsonyi recept Orbán leváltására

Szerinte ő az egyetlen, aki mindig vissza akar lépni valaki javára.

Karácsony Gergely szerint ma Magyarországon a politika a háború és a lopás szinonimája. A demokratikus ellenzék akkor győzhet a tavaszi választáson, ha el tudja hitetni az emberekkel, hogy a politika nem erről szól. 

A Párbeszéd társelnöke, miniszterelnök-jelöltje vasárnap este, a Spinoza Színházban azt mondta, a politika szolgálat, arról kell szólnia, mit tesz a kormány, hogy jobb legyen az iskola, rövidebbek legyenek a kórházi várólisták, az embereknek magasabb legyen a fizetése.

Üzent Orbánnak, Vonának

Karácsony Gergely szerint ha jól csinálja az ember a politikát, annak az a jutalma, hogy újraválasztják, nem az, hogy

ellopja a fél országot.

Az ellenzéki politikus közölte, Orbán Viktort nem egy Orbán Viktor 2 váltja le, a Jobbik elnöke nem csak azért nem lehet kihívója a miniszterelnöknek, mert nem tudni, mit gondol a világról. Ha Vona Gábort választanák meg kormányfőnek, akkor Orbán Viktor győzne, a magyar nép legitimálná azt, hogy a politikában nincsenek elvek, úgy fordulok, ahogy akarok – tette hozzá. Karácsony Gergely nem pozícióhalmozásból lenne miniszterelnök.

Én vagyok az egyetlen miniszterelnök-jelölt, aki mindig vissza akar lépni valaki javára.

Szél lába nyomát csókolná, ha

Ha az LMP részt venne az összefogásban, másnap visszalépne Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje javára.

Le fogok borulni a lába elé és meg fogom csókolni a lába nyomát.

Karácsony boldogan csápolna annak a miniszterelnök-jelöltnek, aki nála több pártot integrálna, vagy akire a DK azt mondja, ha ő a miniszterelnök-jelölt, van közös lista. A kormányváltás a választókerületi küzdelmeken is múlik, ezért dolgoznak azon, hogy a csepeli körzetben kialakult konfliktus megoldódjon, hiszen itt két baloldali kihívója is lenne a fideszes Németh Szilárdnak: Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) és Szabó Szabolcs (Együtt).

Szerinte még sok – mintegy tíz – olyan körzet van az országban, ahol nem az a jelölt indul, akinek kellene.  

Columbo feleségét idézi az összefogás

Mint mondta, a Párbeszéd korábban javasolta, hogy tartsanak előválasztást. Ez már nem valósul meg, de a Közös Ország Mozgalomnak van egy kezdeményezése. 20-30 körzetben mérik meg, ki a legesélyesebb jelölt és a pártokat arra sarkallják, hogy őket indítsák. A Párbeszéd társelnöke azt mondta, sok választó változást akar. Ők nem állnak oda egyik vagy másik párt mögé, ha külön indulnak, az összefogás iránti vágy pedig már túl nagy is az emberekben, amikor abba a Jobbikot is beleértik. A várakozásokhoz képest kicsi a jelenlegi összefogás.

Az összefogás (…) olyan, mint Columbo felesége, mindenki róla beszél, csak még senki se látta, mert hogy nincs.

Ő nem puccsolta Botkát

Arra a kérdésre, megkeresték-e az MSZP-ből a kormányfőjelöltséggel akkor, amikor még Botka László volt a szocialisták jelöltje a posztra, Karácsony Gergely azt mondta, voltak megkeresések, de ő világossá tette, hogy nem vesz részt egy Botka-puccsban. Kitért arra, sok mindenben egyetértett Botka Lászlóval, de nem tartotta helyesnek szövetségi politikáját, hogy nem akarta bevenni az ellenzéki együttműködésbe Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció elnökét. Mint mondta, jövő szombaton dől el, létrejön-e a szövetség az MSZP és a Párbeszéd között. (mti)

Kiáltványban kéri 18 híresség, hogy legyen Karácsony Gergely az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje
Többek között Dr. Bálint György Prima Primissa Díjas kertészmérnök, Cserna Antal színész és Hajós András műsorvezető is aláírta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik