Belföld

Lenyúlta az iskola hűtőjét egy egri tanár, jutalmat kapott

A pályázaton elnyert háztartási gépeket évekig otthonában használta, míg el nem kezdték keresni azokat.

Hazavitte és évekig otthonában használta az iskola pályázaton elnyert berendezéseit egy egri tanár – írja a Magyar Nemzet. A hűtőt, mosógépet, porszívót és fényképezőgépet tartalmazó eszközcsomaghoz 2012-ben pályázaton jutott az intézmény, de az értékes berendezéseket évekig nem látták, bár a leltári jegyzékben szerepeltek. 2016 októberében aztán keresni kezdték az eszközöket, a pedagógus pedig aznap este teherautóval visszavitte azokat az iskolába.

A tanár azt állította, azért nem látták az iskolában a hűtőt, mert függöny mögött volt. Végül elismerte, hogy az otthonában voltak a gépek, az ügy viszont tavaly márciusig következmények nélkül maradt. Ekkor azonban áthelyezték az Egri Szakképzési Centrum egy másik intézményébe.

Ezen felül azonban annyira elsikálták az ügyet, hogy a tanár még 200 ezer forintos jutalmat is kapott decemberben, amit egyébként a központ többi pedagógusa is megkapott. A centrum igazgatója nem volt hajlandó nyilatkozni, ahogy a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal sem, az egri pedagógusok viszont kiakadtak, azért is, mert a Klebelsberg Központhoz tartozó intézményekben egy fillér jutalom sem járt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik