Belföld

A vásárhelyi önkormányzat segít a paneltűz károsultjain

Lassan az összes közművet sikerült visszakapcsolni a halálos hajnali paneltűz után.

Segít az önkormányzat a hajnalban történt hódmezővásárhelyi paneltűz károsultjainak – közölte Hegedűs Zoltán polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármester. Elmondta, a közműszolgáltatók helyreállították a szolgáltatást az épületben. A város költségén egy vállalkozás minden egyes lakást ellenőriz, hogy visszakapcsolható-e az áram.

A lakók átnézik ingatlanjaikat, az önkormányzat pedig hétfőn minden érintettet megkeres, hogy szüksége van-e valamilyen segítségre – közölte az alpolgármester. Hozzátette, az önkormányzat biztosítási alkusz cége minden lakónak segítséget nyújt az ügyintézésben.

Hegedűs szerint egy lakó tartott igényt arra, hogy az önkormányzat nyújtson neki szállást, ő a Cseresnyés kollégium egyik vendégszobájában lakhat.

Hódmezővásárhelyen, a Hódtó utcában szombaton hajnali 4 óra körül keletkezett tűz egy tízemeletes ház egyik hetedik emeleti lakásában. A lakás erkélyén egy 65 éves férfi holttestét találták meg. Négy embert füstmérgezés miatt kórházba vittek, de már elengedték őket. (MTI) 

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Donka Ferenc)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik