Belföld

Egészen ijesztő állapotok uralkodtak szerdán a Szent Imre kórház sürgősségi osztályán

Adamkó Péter barlangász, barlangi mentő feleségének kórházi kálváriáját osztotta meg Facebook-oldalán. A bejegyzés – melyre az Index talált rá – egészen ijesztően írja le a Szent Imre kórház sürgősségi osztályának január 3-i napját.

Felesége szerdán 14 óra 30 perckor rosszul lett, a mentők a Szent Imre kórház sürgősségi osztályára szállították. Az adatfelvételen kívül órákig semmi sem történt vele, gerinc fájdalmakkal órákig ácsorgott a folyosón százkét társával együtt.

Adamkó este hétkor érkezett a helyszínre:

A látvány megdöbbentő volt! Emberek tömege állt a folyósokon néhányan ültek már akinek akinek jutott szék a folyosón és felvételi ablak előtti apró váró szerűségben meg a szendvics automaták előtti teremben.

Volt vagy tíz tologatható hatalmas kórházi ágy rajta eszméletlen vagy félig meddig eszméletnél lévő emberekkel de túlzás nélkül mondhatom hogy haldoklóval. Volt akinek valamilyen hozzátartózója az ágy szélén kétségbeesetten ott aggódva szorongatta a kezét vagy próbálta vigasztalni, itatni vagy ép hánytatni. Eközben a mentők újabb és újabb hordágyon lévő szerencsétlent hoztak be volt aki már szinte gépen élt és palackból kapott oxigént. Az is várt a jobb sorára….?! Ápoló a betegektől a folyosón vette le a vért!

Nem tudom hány orvos lehetett szolgálatban de háromnál nem több ezek közül kettő biztos hogy még rezidens volt! Kiszolgáló személyzet aki a folyosón sokszor futkosott maximum abból tízet számoltam össze!

Hajninak bevittem egy kemping matracot egy úgynevezett polifoamot. Mivel állni már nem tudott a kórház folyósólyán feküdt le az emberek lába között! Úgy húsz óra tájban többszöri általunk kivert balhé után végre behívták az egyik kezelőben. Majd a folyosón kapott a földön fekve infúziót. Az ugyan egy kevésbe forgalmas kórházi folyóson cseppeget le de ez is a találékonyságunknak köszönhetően! Kilenc és félórai ottlét után éjfél előtt valamivel távozhatott zárójelentés nélkül, mert arra is lehetett volna várakozni, ki tudja meddig.

A teljes poszt itt olvasható:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik