Belföld

Szégyentáblára tették az intőt kapott diákokat Komáromban

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2018. 01. 03. 21:34

Az oktatási jogok biztosa szerint jogellenesen.

Jogellenes az oktatási jogok biztosa szerint, hogy egy komáromi szakgimnáziumban kifüggesztik azoknak a diákoknak a nevét, akik igazgatói megrovást kapnak – erről az RTL számolt be.

A gyakorlatra a Független Diákparlament hívta fel a figyelmet. A csatornának név nélkül nyilatkozott egy tanár, aki elmondta: az igazgató rendszeresen kiteszi azok nevét, akik megrovásban részesülnek, bár azokét is, akik dicséretet kapnak, de ebből jóval kevesebb van. Szerinte pedagógiailag nem helyes a szégyentábla, és más tanárok sem támogatják ezt a retorziót.

Az igazgató nem akart nyilatkozni, az oktatási jogok biztosa viszont elmondta: személyes adat, hogy ki milyen fegyelmi intézkedésben részesült. Aáry-Tamás Lajos közölte, hogy ez kizárólag a törvényben előírt körre tartozik.

Az iskolát fenntartó Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal azt írta, hogy az iskolában nincs szégyenfal, csak hirdetőtábla, amin az aktuális hírek és a dicséretben részesült diákok mellett egy napra azok neve is kikerül, akik intőt kaptak. Az ügyben belső vizsgálatot indítottak, ennek eredményeként a jövőben a hirdetőfelületeken nem tüntetik fel a tanulók személyes adatait.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 31.
A Budapest–Esztergom vasútvonalon végzett felújítási és villamosítási munkák során felújítják a Budapest-Angyalföld, újabb néven az Angyalföldi vasútállomás egy részét. A munkálatok miatt március 31-től július 29-ig változik a vonatok menetrendje, korlátozásokra kell számítani. 
MTVA/Bizományosi: Balaton József 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.