Belföld

Kedden köd, eső, veszélyjelzés

Pihen a cirkó, perceghet a szú a tűzifában: enyhe az évkezdet.

Mint korábban megírtuk, hétfőre a tartós sűrű köd miatt négy megyére (Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád) adtak ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést.

Aztán frissült a veszélyjelzés. Pest megyére hétfőn már nem érvényes a figyelmeztetés, keddre viszont másik hat megyével együtt újra igen, mivel estétől jellemzően az ország keleti részén ismét növekszik a ködhajlam, és főleg az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön alakul ki tartós, sűrű köd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hét megyére figyelmeztetést adott ki a sűrű köd miatt.

 

 

Eső is hoz a kedd, főleg délkeleten akár 15 milliméternél több is eshet – írja a Kiderül.hu.

A csapadékzóna lassan kelet felé helyeződik, este már csak a Tiszántúlon eshet. Az északnyugati szél többfelé élénk, a Dunántúlon időnként erős lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 3 és 8 fok között valószínű.

Európa langyban szilveszterezett

Kontinensünk nagyrészén enyhe idővel búcsúzott az óév, és az új esztendő sem hozott lényeges változást. Szilveszter éjszaka Nyugat-, Délnyugat-Európában a legtöbb helyen a legalacsonyabb hőmérséklet a +5 fokot is meghaladta. A nappali hőmérséklet is több fokkal a sokévi átlag felett alakul, de a nyugat felől egymást követő időjárási frontok hatására igen változékony az idő.

Téli hideg továbbra is csak a Skandináv-félsziget és a Kelet-európai-síkság északi felén, az Ural előterében van, ahol napközben is fagy, éjszakánként pedig -10, -15 fokig is lehűl a levegő. A Kárpát-medence időjárását a nyugat felől egymást követő frontrendszerek alakítják; kedd estig délnyugat felől egy kis örvény vonul át felettünk, többfelé várható eső.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik