Belföld
Húsz új mentőautó állt szolgálatba

100 milliónál is többet kap a rendőrség, hogy fejlessze a segélyhívót

24.hu
24.hu

2017. 12. 29. 12:36

Csaknem 132 millió forintos összeg odaítéléséről döntött a kormány – derült ki a december közepén megjelent kormányhatározatból, amire a Zoom.hu bukkant rá.

A kormányhatározatban az szerepel, hogy az Egységes Segélyhívó Rendszer (ESR-112) fejlesztéséhez szükséges forrásokat a nemzetgazdasági miniszternek kell biztosítania a központi költségvetés terhére.

A rendőrség egészen pontosan 131 900 000 forintot kap az államtól. A Zoom.hu szerint azért kerül a rendőrséghez, mert az ESR-112 hívásfogadó központjai a rendőrség alárendeltségébe tartoznak.

A Belügyminisztérium a lapnak küldött válasza szerint az összeget

  • az e-Call hívásfogadás infrastruktúra kialakítására,
  • a fogyatékkal élők számára biztosított alternatív segélyhívó csatorna korszerűsítésére,
  • az Automatikus Fejlett Mobil Helymeghatározó módszerének bevezetésére és
  • a működés hatékonyságát javító fejlesztésekre fordítják majd.

Idéntől irányítják át a 104-et a Központi Hívásfogadóba, így már a mentőszolgálat is csatlakozott az Egységes Segélyhívó Rendszerhez. A 104-es számra érkező hívások a Központi Hívásfogadóba futnak majd be, a bejelentőt pedig mindig továbbkapcsolják az Országos Mentőszolgálathoz, aminek mentésirányítói saját protokoll szerint kérdezik ki a segélyhívót.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Puidoux, 2018. szeptember 25.
Saszla szőlőt szüretelnek a lavaux-i szőlőültetvényeken a nyugat-svájci Puidoux-ban 2018. szeptember 20-án. A Genfi-tó északi partja mentén 898 hektáron elterülő, lavaux-i teraszos művelésű szőlőskertek 2007-ben kerültek fel az UNESCO kulturális világörökségének jegyzékére. Az itt termő legismertebb szőlőfajta a saszla. A borvidéket a „három nap” régiójának is hívják, mivel a szőlőtermesztéshez szükséges napfény és meleg három helyről érkezik, az égből, a tó felszínéről és a teraszokat tartó kőfalakból. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.