Belföld

Szilveszterkor és újév napján is tavasz lesz

Pár napja még riogatták a fél országot azzal a meteorológusok, hogy ugyan karácsonykor plusz 10, de szilveszterkor mínusz 10 fok lesz. Erre tessék: a legfrissebb előrejelzés szerint a tavasz soha nem érhet véget.

Ma, vagyis csütörtökön túlnyomóan borult idő lesz, csupán a Dunától keletre lehet időnként vékonyabb a felhőtakaró. Nyugat felől egyre többfelé ered el az eső, amelyet a Dunántúlon és a főváros környékén késő délutántól havas eső vált fel; a magasabban fekvő helyeken, illetve estefelé már síkvidéken is havazhat – írja a Kiderul.hu. Ugyanakkor délután délen, valamint az ország középső harmadában helyenként zivatar is kialakulhat. A déli, délkeleti szelet többfelé erős, a Kisalföldön és a Dél-Alföldön viharos lökések kísérhetik, majd a szél a Dunántúlon északnyugatira fordul, és továbbra is erős marad. A csúcshőmérséklet 5 és 13 fok között valószínű, de a Dunántúl északi és nyugati részén már délelőtt csökkenni kezd a hőmérséklet. Késő estére 0 és +8 fok közé hűl le a levegő.

December 29-én, holnap szakadozik, vékonyodik, délután nyugat felől csökken a felhőzet, rövid napos időszakok is lehetnek, de északkeleten, keleten estig sok felhő várható. Fokozatosan kelet felé helyeződik a csapadék, estére már csak a Tiszántúlon, északkeleten eshet. Jellemzően eső, havas eső várható, de reggel az északi megyékben síkvidéken is lehet havazás. Az északnyugati szelet napközben sokfelé kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű.

December 30-án, szombaton több felé lehet gyenge havazás, akár ónos eső, éjszaka mínusz 1 és mínusz 10 fok is, a maximum hőmérséklet plusz 6 fok lehet.

Aztán szilveszter napján újra kitavaszodik: A nap nagyobb részében erősen felhős vagy borult lesz az ég. Elszórt jelleggel alakulhat ki csapadék, észak felé nagyobb valószínűséggel. A nap első felében északkeleten még havas eső, hó is lehet. A délnyugati szelet többfelé erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +3 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 11 fok között várható.

Majd január 1-jén jellemzően erősen felhős idő várható, dél, délkelet felé haladva lehet több napsütés. Csak kisebb csapadék (jellemzően eső, vegyes csapadéknak kicsi az esélye) fordulhat elő, nagyobb eséllyel észak felé haladva. A délnyugati szél nagy területen erős lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű.

A rá következő két napban is marad a 10 fok környéki napi maximumhőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik