Belföld

Évekre lecsukatnák a világbajnok kajakos halálát okozó száguldozó ittas sofőrt

Az ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat azzal a 29 éves férfival szemben, aki még idén március közepén hajnali 1 óra után nem sokkal ittasan okozott halálos balesetet Budapest III. kerületében a Szentendrei úton, Rákóczi utca és Czetz János köz kereszteződésében.

Hetekig foglalkoztak cikkek, hírműsorok az idén tavaszi tragédiával (ezzel kapcsolatos cikkeinket itt gyűjtjük). Két vétlen fiatal halt meg a balesetben, egyikük Janza Richárd, ifjúsági világbajnok kajakozó. A fiatalok autója várakozott a piros lámpánál, biztonsági övvel be voltak kötve, mégis meghaltak, miután óriási sebességgel az autójukba csapódott egy másik autó.

A balesetet okozó sofőr a tragédia előtt több órán keresztül vedelte az alkoholt, a korábbi hírek szerint durván három üveg bornyi alkoholt találtak a szervezetében.

Az ittas sofőr az ügyészség tájékoztatása szerint a megengedett 70 helyett 165-170 km/órás sebességgel száguldott, és ilyen sebességgel csapódhatott bele a piros lámpánál várakozó autóba.

A vádlott súlyos sérüléssel megúszta a balesetet. Az ügyészség a közúti járművezetetéstől végleges hatályú eltiltást is indítványozott, mivel a hatóság megállapította a vádlott férfi vezetésre alkalmatlanságát.

Ha a bíróság is osztja az ügyészség álláspontját, akkor 2-8 évet kaphat az ittas sofőr.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik