Belföld

Lefújták vörös festékkel a TEK páncélosát a Vörösmarty téren, annyira jól sikerült őrizni

Egy férfi a Facebookra rakott ki egy fotót arról, hogy valaki vörös festékszóróval összefirkálta a TEK Vörösmarty téren állomásozó páncélosát. A kép készítője szerint a lefújás eszközével történő terrorizmus megalapozott gyanújának elkövetése pillanatában a TEK-esek épp a páncélos másik oldalán álltak a kisbuszuknál.

A problémát hamar sikerült orvosolni: lefújták fekete festékkel, majd amikor kiderült, hogy az látszik, eléálltak egy furgonnal. 

kicsit ciki… addig amíg a túloldalán kocsiban ülnek, erről az oldaláról lefújják…így vigyáznak a technikájukra akkor hogy vigyázznak ránk?

Közzétette: Lénárd Madaras – 2017. december 20.

A TEK a BTR 80-as páncélosokat alapvetően azért vezényelte ki forgalmas turistacsomópontokra, hogy a jelenlétükkel a rend érzetét keltsék. Ez a küldetés ebben az esetben sikertelennek látszik. Egyébként a TEK-eseket is simán meg lehet érteni, mert a Bronyetranszportyorokat azért nem az élhetőségük és a kellemes belső tereik miatt kedvelik a hadseregben. Az már más kérdés, hogy a Váci utcában sincs sok értelme bevetni egy páncélozott csapatszállítót, főleg, ha csapatot sem szállít.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Mónus Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik