Belföld

Karácsony Gergely öt mai gondolata

Karácsony Gergely, az MSZP – és úgy tűnik, a DK – közös miniszterelnök-jelöltje felszállt a kampánybuszra, és ma már a 168 órában és a Blikkben is jelent meg tőle interjú. Karácsony nagyon sokszor mondott már nagyon sok dolgot, de most ismét mondott dolgokat, szóval le is írjuk őket. Íme:

Össze kell szednünk magunkat, de sikerülhet.

Fejtette ki arra a kérdésre, hogy „ezekkel?”

Pedig úgy volt, ahogyan elmondtam: a választmányi ülésükre való meghívással éreztem, hogy lehet támogatottságom, s ott tudtam meg, hogy van is. Persze nem vagyok tök hülye, érzékelem az adott helyzetben rejlő politikai lehetőséget, s természetesen voltak, akik azt csiripelték, hogy jó lenne, ha lépnék. De addig, amíg az MSZP elnöke engem meg nem hívott a rendezvényükre, semmiféle előzetes ígéretet nem kaptam, s nem is vártam. Olyan ember vagyok, aki a tiszta viszonyokat szereti: az van, amit hivatalosan közölnek, amit meg nem, az nincs.

Mondta el arról, mennyire alaposan elő volt készítve a jelölése.

Én is látom ezt, miközben egyre álszentebb, ahogy mindenki állítja: a kormányváltásért küzd.

Mondta, miután az MSZP miniszterelnök-jelöltje lett.

De más különbség is van: én más típusú vezető vagyok, mint Botka László. Már csak azért is, mert én nem kétharmados baloldali többségben vezetek egy várost, hanem többség nélkül irányítok egy kerületet. Éppen ezért a politikai céljaimat tényleg mindig kompromisszumok révén szoktam elérni. Makacs és következetes ember vagyok, ami a politika tartalmi részét érinti, de a végtelenségig kompromisszum-kész, amikor az ehhez szükséges politikai együttműködést igyekszünk kialakítani.

Válaszolta arra, hogy nem jár-e majd úgy, ahogy Botka László.

Kunhalmi Ágnesről pedig azt gondolom, hogy ő ahhoz a fiatal generációhoz tartozik, amelyik hitelesen beszél a megújuló baloldali ajánlatról, és vele nagyon szívesen felszántom az országot. És nem azért, mert csinos, hanem azért, mert okos és elkötelezett.

Mondta Kunhalmi Ágnesről, akivel felszántaná az országot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik