Belföld

Karácsony Gergely öt mai gondolata

Kerner Zsolt
Kerner Zsolt

újságíró. 2017. 12. 21. 08:46

Karácsony Gergely, az MSZP – és úgy tűnik, a DK – közös miniszterelnök-jelöltje felszállt a kampánybuszra, és ma már a 168 órában és a Blikkben is jelent meg tőle interjú. Karácsony nagyon sokszor mondott már nagyon sok dolgot, de most ismét mondott dolgokat, szóval le is írjuk őket. Íme:

Össze kell szednünk magunkat, de sikerülhet.

Fejtette ki arra a kérdésre, hogy „ezekkel?”

Pedig úgy volt, ahogyan elmondtam: a választmányi ülésükre való meghívással éreztem, hogy lehet támogatottságom, s ott tudtam meg, hogy van is. Persze nem vagyok tök hülye, érzékelem az adott helyzetben rejlő politikai lehetőséget, s természetesen voltak, akik azt csiripelték, hogy jó lenne, ha lépnék. De addig, amíg az MSZP elnöke engem meg nem hívott a rendezvényükre, semmiféle előzetes ígéretet nem kaptam, s nem is vártam. Olyan ember vagyok, aki a tiszta viszonyokat szereti: az van, amit hivatalosan közölnek, amit meg nem, az nincs.

Mondta el arról, mennyire alaposan elő volt készítve a jelölése.

Én is látom ezt, miközben egyre álszentebb, ahogy mindenki állítja: a kormányváltásért küzd.

Mondta, miután az MSZP miniszterelnök-jelöltje lett.

De más különbség is van: én más típusú vezető vagyok, mint Botka László. Már csak azért is, mert én nem kétharmados baloldali többségben vezetek egy várost, hanem többség nélkül irányítok egy kerületet. Éppen ezért a politikai céljaimat tényleg mindig kompromisszumok révén szoktam elérni. Makacs és következetes ember vagyok, ami a politika tartalmi részét érinti, de a végtelenségig kompromisszum-kész, amikor az ehhez szükséges politikai együttműködést igyekszünk kialakítani.

Válaszolta arra, hogy nem jár-e majd úgy, ahogy Botka László.

Kunhalmi Ágnesről pedig azt gondolom, hogy ő ahhoz a fiatal generációhoz tartozik, amelyik hitelesen beszél a megújuló baloldali ajánlatról, és vele nagyon szívesen felszántom az országot. És nem azért, mert csinos, hanem azért, mert okos és elkötelezett.

Mondta Kunhalmi Ágnesről, akivel felszántaná az országot.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A male lioin mates with a female lion at zoo Hagenbeck in Hamburg, Germany, 24 September 2013. Photo:†Angelika Warmuth
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.