Belföld

A sajtó miatt válik meg Ferencváros a parkolási cégétől

Pedig a cég önvizsgálatot tartott, és mindent rendben talált.

Csütörtökön a ferencvárosi polgármester, Bácskai János megbízásából a kerületi vagyonkezelő cég vezetője indítványozta, hogy a képviselő-testület bontson szerződést a kerületi parkolást intéző FER-PARK 2010 Kft-vel, és írjanak ki új pályázatot. Erről a 444 ír.

Az indoklásban egyebek mellett arra hivatkoznak, hogy „a feleket szinte heti rendszerességgel éri támadás a sajtón és közösségi oldalakon keresztül a Vállalkozási Szerződés tárgyát képező szolgáltatás minőségével, költségeivel kapcsolatban”.

Ugyanakkor kerületi ellenzéki képviselők már évek óta komoly gondokra figyelmeztettek. Így például arra, hogy az autósok által befizetett százmilliókból éveken keresztül csak jelképesen alacsony összeg folyt be a kerület kasszájába, illetve egyes parkolóautomaták gyanús módon sorszám nélküli jegyeket adtak. A portál azt is megjegyzi, hogy a parkolási cég mögötti tulajdonosi láncolat végén az a Borsi Imre áll, aki jelenleg is vádlott a Centrum-parkolási ügyben.

Bár a kerület jobbikos képviselője kezdeményezte, hogy vizsgálják ki a sorszám nélküli parkolójegyek ügyét, ettől a fideszes többség elzárkózott. Bácskai a december 14-i közmeghallgatáson már azt állította, hogy a sorszámokra valójában nincs is szükség, az ügyben pedig igenis volt vizsgálat, amit nem más, mint a parkolásért felelős cég végzett el, az önvizsgálat végén pedig – nem túl meglepő módon – mindent rendben talált.

Bár a céggel végül szerződést bontanak, arról eddig nem esett szó, hogy komolyabban vizsgálnák az elmúlt évek parkolási ügyeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik