Belföld

Fagyott, fagy és fagyni fog

Telente hideg szokott lenni, olykor fagypont alatti hideg. Most is így van, holnap is ez lesz. Karácsonykor más lesz.

Tél van.

Ez egyet jelent a megmásíthatatlan ténnyel: gyakran fagy. Azaz fagypont alá ereszkedik a hőmérséklet. Így történt ez kedd reggel. Az Időkép hőtérképén is koppannak a mínuszok, a főváros peremén is -6 fokot mérnek, de az Őrségben és Nógrádban a -10 fok sem ritka. Az élősködőket kevésbé pusztítja a hideg Baranyában és a Duna déli völgyében, ahol 0 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szép, szép, de mi várható kedden nappal? Északon párás, ködös tájak például, de aztán kisüt a nap mindenhol. Keleten, északkeleten egy hózápor belerondíthat a hideg idillbe. Napközben -1 és -7 fok között lesz a hőmérséklet. Front nix.

Szerdán zömmel felhős időben lesz részünk, északon, északkeleten lehet csak hószállingózás vagy hózápor. Erős faggyal indul a nap, nappal -1 és +3 fok lesz.

Csütörtökön jön némi enyhülés, de a megnövekvő felhőzetből északon havas eső, gyenge havazás lehet, néhol ónos eső is akadhat. Nyugatabbra az eső lesz jellemző. Nappal 0-5 fok várható.

A péntek szárazabb, a szombat csapadékosabb lesz, ez viszont sajnos esőt jelent, maximum északon és keleten válthat át havazásba hajnalban. Nappal 3-8 fok lehet.

Bővebb időjárásért böngéssze bátran a Kiderült!

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Varga György)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik