Belföld

Vádat emeltek az ellenőröket bántalmazó férfi ellen

Vádat emeltek egy 28 éves férfi ellen, aki tavaly november 20-án az I. kerületben közlekedő 41-es villamoson menetjegy és bérlet nélkül utazott, ezért a vele szemben intézkedő jegyellenőr felszólította, hogy a pótdíjazás érdekében szálljon le vele a járműről.

A vádlott ennek a Várkert Bazár megállónál eleget tett, ahol velük együtt leszállt a villamoson intézkedő másik két ellenőr is.

A vádlott a megállóban a bírság miatt a jegyellenőröket szidalmazta, bántalmazással fenyegette, személyi adatait nem volt hajlandó megadni, és el akarta hagyni a helyszínt.

Miután az egyik ellenőr közölte vele, hogy rendőrt hív, a vádlott odalépett hozzájuk, és az egyik sértettet egymás után mindkét öklével, nagyobb erővel megütötte. A sértett az ütések következtében földre esett. Ezután a vádlott legalább két alkalommal ököllel a sértett mellett álló másik ellenőrt is megütötte.

A bántalmazás következtében az egyik ellenőr orrcsonttörést szenvedett, a másik könnyebben sérült meg az arcán.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

A vád szerinti bűncselekmények esetén a büntetési tétel felső határa hét és fél évig terjedő szabadságvesztés.

Az esetről videó is készült, íme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik