Belföld

Megegyezett egymással a KFC és a megvert indexes

Megállapodott egymással a KFC-ket működtető AmRest Kft. és Szabó Zoltán, az Index tartalomfejlesztési vezetője, akit még október elején vertek meg a gyorsétteremlánc Király utcai egységében – írja Facebookon Szabó. A cég felbontotta a szerződést az őrt foglalkoztató biztonsági céggel, másrészt képzést tartott az étterem dolgozóinak, és az elkövetkező hónapokban a Facebook-oldalukon is beszámolnak arról, hogy milyen továbbképzésekkel és technikai fejlesztésekkel biztosítják a jobb vendégkiszolgálást.

Panaszkönyv helyett verést kapott egy vendég a Király utcai KFC-ben
Szó nélkül, ököllel ütött a biztonsági őr.

Az indexes pénzt is kapott a KFC-től – az nem derül kia  posztból, hogy mennyit –, amit két egyesületnek ad tovább:

  • „Az egyik az Oltalom Karitatív Egyesület, ami szoros együttműködésben dolgozik egy metodista gyökerű, keresztény felekezettel, és már harminc éve segít az elesetteknek. Az egyesület óvodát működtet a hajléktalan gyermekek számára, adományokat gyűjt, ételt oszt, iskolákat és főiskolát tart fenn, anélkül, hogy hitéleti nevelést folytatna. A felajánlott pénzből az egyik, általuk működtetett általános iskola diákjai kapnak téli cipőket, hogy a hidegben is tudjanak iskolába járni.”
  • „A másik szervezet a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület, amely több mint két évtizede segít, többek között az otthonukból háborúk elől menekülő embereken. Lassan két éve tartanak egy konténerben foglalkozásokat a vámosszabadi menekülttáborban azoknak a menekült vagy oltalmazott gyerekeknek, akik a családjukkal együtt, maximum egy hónapot a táborban töltenek. A konténerben főként játékos, kreatív foglalkozásokat tartanak, amelyek leginkább az óvodában vagy iskolában eltöltött időhöz igyekeznek hasonlítani, azért, hogy ezek a gyerekek is legalább kis időre visszakapják a gyerekkorukat, felhőtlenül játszhassanak és játszva tanulhassanak. A felajánlott pénzből újabb fél éven át tud működni ez a program.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik