Belföld

Karácsony: Ha mindenki ragaszkodik a pozíciójához, 4/5-e van Orbán Viktornak

Most akkor Karácsony Gergely vezeti az MSZP-listát? És mi van, ha 4/5-e lesz a Fidesznek? Villáminterjú a Párbeszéd társelnökével.

Most akkor Karácsony Gergely vezeti az MSZP-listát?

Nem. Karácsony Gergelyt az MSZP és a Párbeszéd támogatja abban, hogy az ellenzék közös miniszterelnök jelöltje legyen.

Meg a Fodor Gábor, azaz a Liberálisok. Mi van, ha csak ez a három párt áll ön mögött?

Az nem ideális helyzet, de én az ideális helyzetet szeretném kialakítani, és mivel a politikában nagyon működik az önbeteljesítő prófécia, ezért én azt a próféciát szeretném erősíteni, hogy ki fog alakulni a szélesebb együttműködés.

Mikor van az a pont, amikor elengedi ezt a próféciát?

Soha.

Leírom!

Akkor úgy mondom: Nem, nem, soha! De komolyan: a jelöltállításig ennek ki kell derülnie.

És ha ragaszkodik mindenki az eddigi pozíciójához?

Akkor lehet, hogy 4/5-e van Orbán Viktornak és az ellenzéki pártok, már amelyek egyáltalán bejutnak a parlamentbe, lehetnek Orbán bábellenzéke. De én nem foglalkozom B forgatókönyvvel. Nekem most az a dolgom, hogy az említett összefogás létrejöjjön, és ha másra készülök, akkor ez nem lesz.

Jó, jó. És ha mégsem?

Akkor ismét lesz egy kétharmados Fidesz-kormány és mondjuk, megszűnik a magyar önkormányzatiság. És mielőtt hozzáteszi, ez nem azért fontos, mert én Zuglóban polgármester vagyok.

Mármint azt mondja, hogy nem lesznek önkormányzatok Magyarországon?

Ebben biztos vagyok. Saját szememmel láttam erre vonatkozó koncepciókat.

Ezt már Tarlós István is megpendítette talán…

Nyilván tudja, miről beszél. De én továbbra is azt mondom, hogy az ellenzék közös indulással és jó vízióval meg tudja nyerni a választást. Nekem az a dolgom az elkövetkező, mondjuk, másfél hónapban, hogy megállítsam a választók elszivárgását a baloldalról, és aztán tudunk rástartolni arra az egymillió emberre, aki eldönti a választást.

Merész.

Nekem az a dolgom, hogy pozitív legyek és hitet adjak, az újságírónak meg az, hogy kételkedjen. Mindenki csinálja a dolgát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik