Belföld

Árulja az EU-s pénzből vett nyúlketreceket a fideszes képviselőhöz köthető cég

127 ezer forintért árul nyúlketreceket egy internetes apróhirdetési oldalon Koncz Gyula, Varga Gábor fideszes országgyűlési képviselő apósa. A ketrecek megszólalásig hasonlítanak azokra a ketrecekre, amelyeket azon a bikácsi nyúltelepen fotózott Hadházy Ákos LMP-társelnök, amelyet a Vargához köthető családi cégek alapítottak összesen 80 millió forint uniós támogatásból.

Ott rothadjanak el a telepen, és el kelljen tüzelni?

– kérdezte Koncz az ügyet megíró Magyar Nemzet újságírójától, amikor ő azt kérdezte, hogy miért eladó a rengeteg, összesen 7,5 millió forintért árult nyúlketrec. Ráadásul a ketreceket úgy árulják, hogy azok „sosem használtak”, márpedig nagyon valószínűen nyúltenyésztésre lehívott EU-s pénzből vették azokat.

A Magyar Nemzet cikke szerint Varga Gábor cégügyei nagyon hasonlítanak parlamenti padtársának, Simonka Györgynek az ügyeihez. Varga és Simonka is olyan céghálóhoz köthető, amelyben családtagjait tűnnek fel, és az is hasonlóság, hogy gyakran ezeknek a céghálóknak az egyik tagja hív le uniós forrást, amelyet aztán a cégháló egy másik cége nyer el.

Hadházy szerint aaz lenne a minimum, hogy visszafizetik az EU-nak a nyúlketrecekre felvett pénzt

Kiemelt kép: Sárga angóra nyúl a IV. Országos Nyúlkiállításon a bátonyterenyei sportcsarnokban 2016. december 3-án.
MTI Fotó: Komka Péter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik