Belföld

Adventi koszorú okozhatta a budai lakástüzet

Valószínűleg adventi koszorú okozott tüzet a II. kerületben hétfő hajnalban. A kerületi Hidász utcában egy társasházi lakás lakórészében csaptak fel a lángok, amelyek később a tetőre is átterjedtek.

A tűzoltók munkáját nehezítette, hogy a tetőt nehezen tudták csak megközelíteni, végül meg kellett bontaniuk azt. A lángokat három vízsugárral támadták, a fővárosi hivatásosat a rózsadombi önkéntesek segítették. Az épületből hét lakót kísértek ki az egységek, nem sérült meg senki. Ők melegedőbuszban várták, hogy befejeződjön a munka.

Fotó: Dudás Tamás

A katasztrófavédelem emlékeztet:

Az adventi időszakban fokozott elővigyázatosságra van szükség annak érdekében, hogy az otthoni tűzeseteket megelőzzük. Soha ne hagyjuk felügyelet nélkül az adventi koszorún gyújtott gyertyákat, azokat ne éghető anyag (pl. függöny, asztalterítő) mellett helyezzük el! Az adventi koszorút tegyük tűzálló alátétre (pl.fém tálca)! Soha ne engedjük, hogy a gyermekek játsszanak az égő gyertyával, mindig fordítsunk időt arra, hogy elmagyarázzuk nekik, hogy ez miért veszélyes!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik