Belföld

Agyafúrt szökési tervet eszelt ki két budapesti rab

Áramot vezetett a cellaajtóba egy család két rács mögött ülő tagja egy budapesti börtönben, írja csütörtöki számában a Blikk.

A lap információi szerint Sz. B. és Sz. L. erőszakos bűncselekmények miatt egy kamerával megfigyelt cellában ült, amikor az őrség gyanús tevékenységre lett figyelmes.

Az őrök – ismerve a rabokat, akik többször is erőszakosan léptek fel ellenük – óvatosan nyitottak be hozzájuk. A büntetés-végrehajtási tiszt feltehetően a körültekintésnek köszönhette az életét, ugyanis a testvérpár áramot vezetett az ajtajába. Az őr a lábával lökte be az ajtót, a vastag talpú szolgálati bakancs pedig megóvta az áramütéstől.

A vizsgálat során kiderült, hogy a fogvatartottak kibontották az ajtó mellett lévő elektromos hálózati csatlakozót, és a vezetéket kirángatva az ajtóhoz húzták azt.

Az ügy másik érdekesség, hogy az egyik rab megvágta az ujját és a vérével írt a falra. Valószínűleg így akarták magukra terelni az őrség figyelmét, akik a hálózati csatlakozónál történő bütykölést nem láthatták, mert a kamera holtterében volt.

Nem kizárt, hogy szökésre készültek, még akkor is, ha az egy őr életébe kerül.

A 17 és 18 éves férfit a rendőrség emberölés kísérletével vádolja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik