Belföld
Budapest, 2017. szeptember 27.
Peter Cosgrove, Ausztrália fõkormányzója (b2) látogatást tesz a Dohány utcai zsinagógában 2017. szeptember 27-én. Mellette Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke (j) és Frölich Róbert országos fõrabbi (b).
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A MAZSIHISZ nem ér rá a Jobbikra

Kálmán Attila
Kálmán Attila

újságíró. 2017. 12. 14. 14:02

Hiába küldött Vona Gábor üdvözlőlapot a MAZSIHISZ-nek Hanuka alkalmából, a zsidó szervezetet nem érdekli a Jobbik. Pedig a korábban antiszemita megnyilvánulásoktól sem mentes párt elnöke ezzel sok konfliktust vállalt fel.

Hanuka van, nem érünk rá a Jobbikra és az EMIH-re

– írja közleményében a MAZSIHISZ, hozzátéve, hogy Vona pártpolitikusi számításból küldhette az üdvözlőlapot. De ugyanezt gondolják a MAZSIHISZ alternatívájaként létrehozott Egységes Magyarországi Izraelita Hitközségről is, mert szerintük a szervezet vezetője, Köves Slomó is politikai számításból utasította vissza Vonáékat.

„A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége nem vesz részt ebben a szinte már hagyománnyá nemesült, ugyanakkor kissé kiszámíthatóvá vált társasjátékban, mert híveinkkel éppen a Hanukát, a fények és a csodák ünnepét tartjuk, orvosi műszert adományozunk a Bethesda Gyermekkórháznak és közösen gyújtunk gyertyát budapesti és vidéki közösségeinkben, köztük vasárnap Gyöngyösön, görög katolikus és moszlim barátainkkal, szociális projekteket és adományszállítást támogatunk. Mi ugyanis egy vallási felekezet vagyunk” – zárja sorait a MAZSIHISZ.

Kiemelt kép: Peter Cosgrove, Ausztrália fõkormányzója (b2) látogatást tesz a Dohány utcai zsinagógában 2017. szeptember 27-én. Mellette Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke (j) és Frölich Róbert országos fõrabbi (b).
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Young man at the psychotherapist, lying on couch, emotionally speaking, discussing with psychotherapist his problems, practitioner making some notes. Horizontal photo banner for website header design
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.