Belföld

Őcsény újraválaszthatja a menekültek miatt lemondott polgármesterét

Fülöp János vasárnap három másik független jelölttel csap össze az időközin.

Polgármestert választanak vasárnap a Tolna megyei Őcsényben – közölte a helyi választási iroda vezetője hétfőnt. Herczig Hajnalka, a mintegy 2400 lakosú község jegyzője elmondta, az időközi választást azért kellett kiírni, mert a független polgármester, Fülöp János szeptember 27-én lemondott tisztségéről.

A vasárnapi voksoláson négy független jelölt indul a polgármesteri posztért: Csapai János, Fülöp János, Guzsván István és Kozma Zoltánné. Őcsény választási névjegyzékében 2045-en szerepelnek – közölte a jegyző.

Még Thürmer Gyuláék sem indulnak az őcsényi időközin
A Kétfarkú Kutya Pártban felmerült, hogy indítsanak színes bőrű jelöltet, de ők is letettek az indulásról, mert nem tudják, hol van a település.

Fülöp János, aki 2006 óta vezette a Szekszárd melletti települést, lemondását korábban azzal indokolta, hogy ezzel szeretne segíteni a kialakult feszült helyzet megoldásában. A községben ugyanis sokan tiltakoztak, mert egy helyi vállalkozó a Migration Aid közreműködésével menekülteket látott volna vendégül. Beszámolt arról is, hogy kezdeményezte a képviselő-testület feloszlatását, erre azonban a hattagú testületből négyen nemmel szavaztak.

(MTI; Kiemelt kép: 24.hu/Karancsi Rudolf)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik