Belföld

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Meglepetés fogadta a pestszentlőrinci mentőket szombat reggel: egy aprócska kutya menekült be a garázsba a zord időjárás elől. Az ázott, didergő négylábú valószínűleg a szakadó esőben, az utcán töltötte az éjszakát. Rendkívül szelíden viselkedett, így a mentők megszárítgatták és enni-inni adtak neki.

Fotó: Országos Mentőszolgálat/Facebook

Biztosra vették, hogy elcsatangolhatott, mivel jól nevelt, emberszerető kiskutyának bizonyult. Az egyik éjszakai szolgálatból lelépő ápoló az autójába tette és állatorvoshoz sietett vele.

Fotó: Országos Mentőszolgálat/Facebook

A doktor jó hírekkel szolgált, talált ugyanis chipet a kiskutyában, amely alapján azonosítani tudtaa gazdáját. Az ápoló felvette a kapcsolatot az idős nővel, aki elmondta, hogy 14 éve hűséges kedvence séta közben kószált el.

Az idős hölgy annyira aggódott eltűnt kedvencéért, hogy már szinte rosszul lett az órák óta tartó zokogástól. Ezek a panaszok egyszerre azonban semmibe foszlottak, amikor kiderült, átmenetileg mentősnek állt az eltűnt kis kedvenc. A könnyeivel küzdő, hálás gazdi azonnal indult is az állatorvoshoz. Dina, a kutyus, nyugodtan viselte a történéseket, hisz biztos lehetett benne, hogy jó helyre ment, a mentők senkit nem hagynak magára.

– írja közleményében az Országos Mentőszolgálat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik