Belföld
Nagykamarás, 2012. június 27.
Ifjabb Urbán Ferenc dinnyét permetez apja nagykamarási házának udvarán 2012. június 27-én. Urbán Ferenc és felesége 1984 óta gazdálkodnak fóliaházaikban és a település határában lévő földjeiken. A négy fóliasátorban zöldpaprikát és sárgadinnyét, az udvar többi részén pedig zöldbabot és csemegekukoricát termelnek. A falu határában lévő 55 hektár földön pedig dinnyét, árpát, búzát és kukoricát termesztenek. Urbán Ferenc feleségével és fiával családi alapon működteti a gazdaságot, időnként anyósa és két-három napszámos segít be nekik. A megtermelt zöldséget főleg orosházi kereskedőknek értékesítik, mivel az évtizedek alatt így kialakított vevőkör biztos piacot jelent számukra.
MTI Fotó: Rosta Tibor

Meghosszabbítják az illegálisan fúrt kutakra vonatkozó moratóriumot

24.hu
24.hu

2017. 12. 11. 10:07

Megírtuk, egy törvénymódosító csomag eltörli a házi vízigény kielégítésére szolgáló, 80 méternél sekélyebb kutak engedélyezési és bejelentési kötelezettségét.

A gazdasági célú vízkivételhez használatos kutak továbbra is engedélykötelesek maradnak. Emellett továbbra is engedélyköteles maradna a fúrás a hideg- és termálkarsztrétegekben, ezenkívül a vízbázisok védőterületének érintettsége esetén történő fúráskor is, mélységtől és vízmennyiségtől függetlenül.

A módosítás szerint a kormány meghosszabbítaná az illegálisan fúrt kutakra vonatkozó moratóriumot:az eredeti határidő ugyanis jövő év végén járt volna le, a javaslat szerint az új engedélyeztetési dátum viszont 2028. december vége lenne, írja a Magyar Idők.

Ha az országgyűlési képviselők megszavazzák a módosító javaslatot, az új szabályok 2018. március 15-én lépnek majd hatályba.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Farkas Norbert / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.